Ferie på Gran Canaria

 

Transport til og fra lufthavnen.


Billige flyrejser til Gran Canaria. Rejsebureauer. Lej en lejlighed. Billigeste fly tilbud.

Havet Havne Sejling Dybhavs fiskeri Surfing Dykning Udflugter Delfiner

Surfing, Bodysurfing og Vindsurfing

Bølgernes beskaffenhed ved visse dele af Gran Canarias kyster har muliggjort at flere nautiske sport kan udvikles. Der kan man især nævne vindsurfing, surfing og bodyboarding, her på øen benævnt boggie.

Surfing og Bodysurfing

Langs øens kyst kan vi finde mindst 23 steder eller zoner egnede sig for surfing eller bodyboarding, hvor man kan surfe uden trængsel og hvor man t.o.m. kan finde jungfruliga steder. De vigtigste stederne med bølger af god brydningskvalitet og med Atlanterhavets dønninger og er følgende:

Nordlig delen: Dette er den bedste zonen for surfing. Den strækker sig fra Confital (Las Palmas de Gran Canaria) med sin bølge "Las Monjas", til Gáldar med sin bølge "Bocabarranco". Kysten er klippig og regner med de tætteste bølgerne og de stærkeste bølgebrydningerne. Ved optimale tilfælde kommer der bølger på op til fem meter.

Östra delen: Ideal for surfing når havet ligger på fra øst og vinden lægger sig. Når disse vilkår opfyldes finder man de bedste stederne omkring Pozo Izquierdo såvel i "Mosca Point" som til højre om "Muellito".

Sydlig og vestre delen: Her udmærker sig pladsen som ligger mellem Playa del Inglés og Maspalomas ligesom omkring ilden. Også i Arguineguin kan man finde god bølger.

Vindsurfing

Gran Canaria regnes til de steder som har stort internationalt ry for udøvelsen af denne sport. Den ligger på anden sted, efter Hawaii, som eldorado for vindsurere, især da Pozo Izquierdo. Denne samt Playa del Inglésstranden er sæde for to af PWA's VM- turneringer hvor de absolut bedste vindsurferne konkurrerer.

De rådende vederlagsforholdene under hele året tillyder at man kan nyde af denne disciplin såvel på profniveau som på begynderstadium. På Gran Canaria findes der 21 steder hvor man kan udøve alle varianter af vindsurfing, med støtte af renommerade skoler og en infrastruktur af service. De er beliggende langs østkysten, fra Las Palmas de Gran Canaria til turistzonen på sydlig delen af øen. Her kan nævnes Ojos de Garza, Tarajalillo, Bahía Feliz, Playa del Águila, San Agustín, Playa del Inglés, Anfi del Mar og Puerto Rico, foruden de værtsberømte:

Pozo Izquierdo:

Beliggende i kommunen Santa Lucía de Tirajana er, internationalt set, det mest kendte stedet. Dens enestående klimatiske forhold, hvor vinden aldrig mojnar, har muliggjort for verdensmesteren Björn Dunkerbeck at gentage sin bedrift ved et antal tilfælde og han har gjort denne del af øen til sit hjem og arbejdsplads. På "El Arenal" (det navn som stedsboerne har givet stranden) blæser vinden fra venstre og plejer at være meget stærk.

Det er derfor nødvendigt med sejl på 2,8 og 4 kvadratmeter for at kunne trække nytte af et af de forblæsteste stederne i verden. Normalt er bølgerne ikke lavere end en meter og opnår blandt tre meter. Pozo er det ideale stedet for alle, som med noget kendskab om at krydse og segle, vil prøve på at lære sig hop og anføre luftkunster. Denne strand har set mange stjerner fødes som fx søstrene Daida og Iballa Ruano i feminin vindsurfing.

 


Havet Havne Sejling Dybhav Surfin Dykn Udflug Delfin Drinks