Ferie på Gran Canaria

 

Transport til og fra lufthavnen.


Billige flyrejser til Gran Canaria. Rejsebureauer. Lej en lejlighed. Billigeste fly tilbud.

... spille golf
Golfturismen har det perfekte sceneri på øen. Udøverne af denne sport på Gran Canaria har en klar konkurrencemæssig fordel i forhold til andre destinationer i verden: Klimaet som gør at man kan spille 365 dage om året.

Havet Havne Sejling Dybhavs fiskeri Surfing Dykning Udflugter Delfiner
Gran Canaria har en lang golftradition. Øn er pionjær i Spanien med denna sport, idet att man alerede i 1891 havde landets førsta golfbana her. Denne bana anvendes først af lokalbefolkningen og turistende britter og var beliggende i stadsdelen Escaleritas. År 1957 flyttades golfbanan till Bandama, der findes den fortfarande under namnet Real Club de Golf de Las Palmas.

De førsta medlemmer i den gamle klubben tillhørte den store engelske kolonien på Gran Canaria i en tid af stort britisk infformulering i begyndelse af øns turisme.

Det er ikke kun tradition bag det store udbuddet for golfturisterne på Gran Canaria. Under de seneste årene er en komplet infrastruktur blevet udviklet omkring denne sport. Øen kan nu tilbyde et stort antal golfbaner som er tilpassede til det mest kræsne golfspillerens ønskemål.

I dag regner Gran Canaria med 9 golfbaner som er udbredte over øen, men beliggende inden for en radius som ikke overstiger 50 km., der tilbyder en mulighed at prøve og kombinere baner i forskellige miljøer uden lange forflytninger. Alle disse, udformede af ansede internationale designeres af golfbaner, har eksceptionele egenskaber. Der er ikke uden årsag man under senere år har placeret flere, både nationale og internationale turneringer herhen og øen er blevet anset som et vigtigt mål blandt europæiske golfspillere. Det var ikke forgæves som Gran Canaria holdt den internationale golfturneringen IGTM 2005 (Internatoinal Golf Travel Market) i december 2005, eftersom der placerede Gran Canaria på kortet som et mål for den internationale golfen.

Det varierende landskabet på Gran Canaria, dens udmærkede sandstrande, en unik rigdom af historie, kultur og gastronomi samt det store udbuddet af hoteller har gjort vores ø til en favorit for dem som ønsker en anderledes ferie, men som alligevel ikke er så langt hjemmefra og desuden har alle fordele som følger med at øen tilhører EU. Det er en ø hvor man hver dag med alle sanser kan fornemme en ny og anderledes verden. At spille golf på Gran Canaria er mere end kun at spille golf, det er at finde en oase af stilhed hvor man i rolig og ro kan nyde af spillet i et eventyrligt klima.


Lokale sportsgrene.

En med afstand egenskab hos Gran Canarias urbefolkning var deres store sportsinteresse. Mange af disse sport lever tilbage end i dag, som kanarisikobrydning der i sin udøvelse kendetegnes af raffinement, mod og teknik. Denne ur-gamle sport samt sejling med latinsejl er to af de populæreste indenlands sportene og de har mange tilhængere på øen. Der findes dog anden lege eller spil hvor rigeligheden og variationen af forfadernes traditioner spejles, som kæpfäktning, brydning med grov kæp og herdehop, sport som viser at de kanariska ur-indbyggerne ejede stor dygtighed i at manøvrere kæppe for at brydes med sine modstandere. Anden styrke og kompetencesport er plovlyftning, håndbold, kanarisikoboule, boskapsdnedrivning og stenlyftning, alle storslåede sport med grundmuret popularitet.

Lucha Canaria (Kanarisk Brydning) Allerede historiske dokumenter fortæller om udøvelsen af kanarisikobrydning blandt De Kanariske Øers urbefolkning, som da anvendte den for at bilægge indenlands tvister og ejendomsret til mark. Denne sport udspilles i en cirkel af sand som kaldes terrero. Her forsøger bryderne med forskellige kneb at lægge modstanderen ned. Brydningen slutter når en af bryderne rører ved sandet med hvilken kropsdel som helst, foruden fødderne. En tydelig prøve på noblessen i denne indenlands sport og som altid har overrasket historieskrivere og utsocknes som har set den, er gestussen at strække hånden ud for at hjælpe den besejrede at rejse sig op, omfavne ham og følge ham til hans sted.

Det karakteristiske tøjet for kanarisiko brydning er en lang bukse, oprullet til låret, hvor modstanderen klamrer sig fast. En skjorte som går neden for taljen afslutter tøjet. Sko anvendes ikke. Denne indenlands sport organiseres igennem KanariskaBrottnings forbunden som blev grundlagt i 1943. En lokalavdeling findes på Gran Canaria.

Vela Latina

Samme store interesse vises på Gran Canaria for sejlingregattaer med latinsejl. Man føler ikke nøjagtigt til hvorfra udøvelsen af denne sejlingsform kommer, selv om der findes forskere som påstår at allerede urindbyggerne byggede både af træ. Denne specielle form af sejling består af en turnering med småbåde som karakteriseres af at de er udrustede med latinsejl som giver en disproportional størrelse mellem båd og sejl. Båden er 6,55m. lang, 2,37m. bred og 1,35m. dybder. Denne lille bådetype kontrasterer mod sejlets dimensioner som veksler mellem 12 og 13,5 m². Dette disproportionalt store sejl gør at båden kæntrer om besætningen ikke er dygtig nok at flytte sin barlast korrekt under sejlingen.

For at kunne udnytte passadvindene udøves der kanariska Vela Latina ved hovedstadens kyst mellem april og oktober. Sporten har mange tilhængere blandt den kanariskabefolkningen. Ligesom den kanariska brydningen er også den kanariska sejlingen organiseret af et forbund.

Anden indenlands sport:

Salto del præst (Hyrdens hop)

Levantamiento y pulseo de la piedra (Stenlyftning)

Levantamiento del arado (Ploglyftning)

Juego del palo (Käppfäktning)

Lucha del garrote (Brydning med grov kæp)


Arrastre de ganado (Boskapsförflyttning)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Havet Havne Sejling Dybhav Surfin Dykn Udflug Delfin Drinks