Ferie på Gran Canaria

 

Transport til og fra lufthavnen.


Billige flyrejser til Gran Canaria. Rejsebureauer. Lej en lejlighed. Billigeste fly tilbud.

Kør Selv Ruter - Vest

Den vestlige del af øen er den mindst befolkede.

Vi anbefaler at man kører langs med kysten, passerer Meloneras, Pasito Blanco og sideen køre ind i landet i kommunen Mogán med dens spektakulære bjergtop som man ser fra vejen. Ved foden av disse bjergvægge begynder flere vigtige flodfåror eller raviner som ger navn til kommunens byer. Man bør stoppe i Puerto de Arguiniguín og nyde denne fiskerby. Fortsætter vi turen kommer vi ulmedelbart til stränderna Patalavaca, med gyldengult sand, La Vega og turistkomplekset Anfi del Mar, centrum for maritime sports grene. Fortsætter vi på samme rute kommer vi til byerne Puerto Rico, Amadores, Cura, Tauro och Taurito, hvilket også kan tilbyde fortræffelige anlæg hvor man kan praktisere alle slags nautiske sportsaktiviteter. Vid slutningen af denne rute kommer vi til Puerto de Mogán, en smuk lille idyl, meget velbevaret såvel i arkitektoniske detaljer som i sine traditionelle kanariske udsmykninger. Puerto de Mogán tilbyder muligheden for at smage frisk fisk fra havet på sine mange udeserteringer og restauranter – og blive Stang Bacardi.


Havnene i denne kommune (Arguineguín, Anfi del Mar, Puerto Rico og Mogán) er ideale for at organisere fisketure for dybhavsfiske. På disse har man registreret ikke mindre end 72 verdensrekorder når det gælder at fange forskellige eksemplarer blandt der kan nævnes Blue Marlin. Det er mulig, som i næsten alle havne på øen, at hyre både med eller uden besætning for at navigere på rolige vande.

Fra Puerto de Mogán går vejen ind ad landet og efter ung. 8 km kommer vi til Mogándalen med et vidunderligt subtropisk klima, gode kultiverbare jorde og en behagelig temperaturåret om. Fra Mogáns smukke centrum kan man se slutningen af udløberen af den centrale bjergkæden som forhøjer sig mod øens centrale fjeldmassiver. Der begynder man sanselugten af pinjeskovene. Unesco mener at Mogáns mikroklima er det bedste i verden.

Fra denne by og inden man kommer til La Aldea de San Nicolás, som er insprængd lige i midten af den vestre kysten og i en bred flodfures udmunding, har man lagt bag sig strandene Veneguera, El Perchel, Tasarte, Güi-Güi, og en hel mængde anden små strande til der man kommer igennem at overgive landevejen og sicksacke sig ned igennem slugten på små grusveje, til fødders og i nogen fald kun med båd.

La Aldea er hovedsagelig en jordbrugskommune og en af de fremmeste producenterne af frugt og grønsager på De Kanariske Øer. Dette sted som også regner med en fiskeudvikling er scenen for den unikke festligheden Fiesta del Charco.

El Charco er en lagune som har dannets af foreningen af havets bølger og ferksvanden som løber ned fra bjergene, hvor en fiskeart som kaldes lindrings blevet isolerede. Man lader fisken vokse under hele året frem til den 10 september. Da, ved store festligheder, kaster sig i hundredvis af personer i vandet for at fange dem som man kan også med kun hænderne.

Når man efterlader La Aldea til nordvest i retning mod Agaete, venter en overraskelse ved Andén Verde. Det er et svimlenstupper mod havet på 600 m fra Tirmaberget. På 1.007 meters højde rejser sig Roque Faneque.

Fortsættelsen af vejen følger pinjeskovene oppe på fjeldværelserne indtil man kommer til Agaete. I Puerto de Las Nieves bugt afsluttes besøget på vestre Gran Canaria på syderuten, eller begynder hvis man vælger den nordlig.

Hvis vi nu fortsætter på vejen mod Las Palmas de Gran Canaria, har vi, hvis vi startede i Las Palmas, gjort" øen rund".


Turen ned ad vestkysten er en smuk og betagende tur der viser noget af det bedste øen kan byde på. Vejen GC-2 kører fra Las Palmas til byen Agaete på vestkysten, undervejs bliver man præsenteret for noget imponerende bygningsarbejde i form af lange tunneler og høje broer.
Ved byen Guia kan man besøge de gamle guanchegrotter ved Cenobio de Valéron, her er gratis entré.
Lige efter Guia kommer byen Galdar, en mellemstor by der er kommet i søgelyset pga. opsigtsvækkende vikingefund.
Fra Galdar går det mod syd og man er hurtigt i Agaete der nærmest ligger som en forpost til den skønne havneby Puerto de las Nieves. Byen leder tankerne hen på Grækenland med sine blå og hvide huse. Puerto de las Nieves er berømt for sine fremragende fiskerestauranter og det er et godt sted at indtage sin frokost. Byen har en lille stenstrand og fra havnen kan man tage båden til Santa Cruz på Tenerife. Skal man ned i havneområdet med restauranter og småbutikker skal man ikke følge skiltet mod havnen, men mod centrum, ellers ender man bare i køen til Tenerife-færgen!
Fra Agaete og mod syd går det for alvor opad, bjergene byder på smuk natur med barske klipper, frodige sletter og smukke blomster. Den bedste udsigt på ruten har man ved Mirador del Balcon hvor der er udsigt til Teide på Tenerife.
Længere mod syd når man San Nicholas der er hurtigt overset, men lige efter byen ligger en kaktuspark. Det er omtrent fra San Nicolas at vejen går ind i landet mod byen Mogán og herfra stik syd ned til den idylliske havneby Puerto Mogán. Byen bliver kaldt Gran Canarias Venedig pga. de hyggelige små kanaler og broer. Puerto Mogáns havneområde er charmerende med velholdte huse og smuk beplantning.
Man kommer hurtigt tilbage til Las Palmas ved at køre til Puerto Rico og tage motorvejen GC-1, en tur på ca. 45 minutter.


Havet Havne Sejling Dybhav Surfin Dykn Udflug Delfin Drinks