Ferie på Gran Canaria

 

Transport til og fra lufthavnen.


Billige flyrejser til Gran Canaria. Rejsebureauer. Lej en lejlighed. Billigeste fly tilbud.

Kør Selv Ruter - Syd

PanoramavyerTelde - Valsequillo - Ingenio - Agüimes - Santa Lucía de Tirajana - San Bartolomé de Tirajana - Stang Bacardi.

Ved at følge Avenida Marítima i Las Palmas de Gran Canaria kommer man automatisk til motorvejen GC-1 mod den sydlige del af øen. Den nye ringvej indebær at besøgende som kommer fra nordlig del af øen kommer ind på GC-1 ved Jinámar uden behøve at køre igennem byen. På kun ti minutter kommer man fra nordlige indkørsel til Jinámar, en stadsdel som grænser op til Telde kommune.

Strækningen som går parallelt med kysten karakteriseres af lave kyster og sandstrande, med et tempereret og solrigt klima hvor regn kun forekommer ved enkelt tilfælde.

Fra Gran Canarias hovedstad går motorvejen forbi lufthavnen på venstre side og slutter i turistcentret Puerto Rico ved Mogánkusten i sydeøst. Dog tager os også denne vej til de fremmeste strandene som ligger flere kilometer inden man kommer frem til Puerto Rico.

Ligesom på den sidste rejsevejen er det nødvendigt at gøre en del afvigelser inden man kommer frem til Maspalomas hvis man vil lære at føle de områder som ligger længre ind ad landet. 10 km fra hovedstaden ligger den historiske byen Telde som hver hovedstad for et af de to oprindelige komgedømmer som øen var opdelt i. Det anden var Gáldar. Her bør man besøge bydelen San Francisco, med avl af grønsager og frugttræer, kirker, klostre og gamle patricierhuse i kanarisiko stil med stene fra stenbrud og balkoner i teaktræ. Også San Juan er værd et besøg med en af øens største underholdningsparker. I San Juan-kyrkan findes der en smuk flamsk altertavle og et billede af Kristus produceret af mexikanske indianere på 1500-talet hvor farven er gjord af majs. I Telde findes der også et antal arkæologiske udgravninger, som fx Conjunto Troglodita de Cuatro Puertas.

Valsequillo er en anden af disse indrere byer som er værd et besøg. San Miguel-kyrkan og Cuartel del Colmenar samt også bydelen Tenteniguada ved foden af bjerget Saucillo er berømte seværdigheder. Dens stejle fjeldstupper og sletten med blomster og frugttræer kan skues fra udsigtspunktet Helechal.

Vi lægger Telde bag os og fortsætter i sydlig retning og kommer da til Ingenio, en kommune som hovedsagelig er egnet til håndværk og jordbrug og her kan man besøge det berømte Museo de Piedra. Denna by har fået sit navn af en mølle for sukkerrør fra svundne tider, hvor man endnu opbevarer ruinerne.

Derefter kommer vi til Agüimes. Dette sted var biskopsæde for Gran Canaria under næsten 400 år og man bør besøge den historiske delen hvor man finder det såkaldte Biskopspalatset. I kirken findes der et antal værker af Luján Pérez og anden billeder af anonyme kunstnere. Mellem Agüimes og Ingenio åbner sig Guayadequeravinen, som har et utroligt smukt landskab som strækker sig fra 1 500 meters højde og løber ud ved den østre kysten af øen. At dømme af dens geologiske opfindsomheder og bebodda grotter formoder man at det har været et vigtigt boligssted for urindbyggerne. Som en speciel tiltrækningskraft finder vi her en kirke som er udgravet ur bjerget. Også ber og restauranter har inkorporerets med naturen.
Ved disse byers kyst ligger dels Playa de Vargas, hvor man kan utôve vindsurfing og dels Playa del Cabrón som er et af de smukkeste stederne for at utôve sportsdykning.

Hvis man vender tilbage til motorvejen kommer man umiddelbart til kommunen Santa Lucia de Tirajana med to helt diverse zoner: den indrere eller fjeldagtige og den anden kysten. I den indrezonen findes den historiske kernen omringet af hundredårige palmlunde og rengør som udgør et betagende landskabsbillede. Vid kysten finder man Playa del Pozo Izquierdo, verdensrost for at det er pladsen hvor man årligt fejrer verdensmesterskaberne i vindsurfing i juli måned. Mellem Santa Lucia og San Bartolomé de Tirajana åbner sig det enorme krateret Gran Caldera de Tirajana en storslået konkav hule, afgrænset med stejle stupper som giver et fascinerende vy og en rig vegetabilsk biovariation som danner begyndelse af flodfuren Tirajana. Der finder man Risco Blanco, en lodret stupper som udmærker sig af den lyse tonnen og den høje højden (400m).

Motorvejen for os endeligt til turistzonen som begynder med Playa de Tarajalillo der man også finder sportslufthavnen og turistområdet Bahía Feliz. Derefter følger Playa del Águila, indtil man kommer til San Agustín, Las Burras, Playa del Inglés, Maspalomas og Meloneras som udgør turistzonen som kaldes "Maspalomas Costa Canaria" og ligger i kommunen San Bartolomé de Tirajana. Der er 17 kmkyst med sanddyn som omgiver Maspalomas-oasen bevæxt med palmtræer omkring en lagune med brakvand kaldet La Charca. Denne del af Maspalomas er et officielt beskyttet naturområde med et areal på 400 ha. Samlingen af sanddyn er et særegent habitat for usædvanlige plantearer, en del indenlands, interessante rygradløse dyr og et antal trækfugle som kommer fra Europa for at overvintre på det afrikanske kontinentet.

Speciel for Maspalomas er ilden som med sine 65 m forhøjer sig over oasen. Hotellerne, restauranterne og rummene for rekreation, er sammen med vandparker, en vildawestern park, Palmitos Park (for tilfældet lukket) med sine tropiske fugle og orkidéer, udbredte over zonen i stærk kontrast til det ørkenlignende landskabet med sanddynene. Golfbanan Golf Maspalomas med 18 huller og temaparken Mundo Aborigen udmærker sig også i det varierende udbuddet i dette store turistområde som er indstillet på at give godt sted for rekreation. Desuden er Maspalomas en af de fremmeste destinationerne for kongresser efter åbningen af Kongresspalatset med en kapacitet for næsten 5.000 personer.


Fra Las Palmas er der motorvej hele vejen til sydkystens feriebyer. Vejen dertil er ikke noget kønt syn, industri, fabrikshaller og trafik præger den ca. 45 minutter lange tur. Man skal ikke tage til sydkysten for at opleve kultur eller historiske monumenter, men udelukkende for de utallige forlystelsestilbud området kan byde på. Her finder man f.eks. adskillige parker hvor temaerne er så forskellige som kaktus, cowboys, reptiler, papegøjer, guanchere osv. osv. Playa del Inglés og Puerto Rico er de største feriebyer på sydkysten, begge kunstigt anlagt udelukkende med det formål at tilfredsstille turisterne. Playa del Inglés er langt den største af de to, her er liv og glade dage døgnet rundt.

Byen har hundredevis af restauranter, et heftigt natteliv og ca. 10 centre til de shoppinglystne. Desværre er prisniveauet skyhøjt, så man skal ikke forvente at gøre et kup! Playa del Inglés er vokset sammen med den noget mindre ferieby Maspalomas der for det meste består af bungalowhoteller. Man kan gå fra den ene by til den anden langs stranden, en tur på godt 45 minutter. Stranden er en del af Dunas de Maspalomas, en imponerende sandørken med høje sandklitter der konstant er i bevægelse.

Op mod Maspalomas ligger det fredede område El Charco hvor man kan se mange spændende fugle. Herfra er det også muligt at tage en tur på kamel i sandklitterne. Åbent hele ugen fra 9.00-16.30 og prisen er ca. 10 euro for 30 minutters safari i sanddynerne. Kører man videre ad sydkysten kommer man til den lille by Arguineguin der er den mest autentiske by i området, her er der lidt hyggeligt lokalliv. Længere mod vest når man Puerto Rico, kystens anden store turistby der dog slet ikke kan sammenlignes med Playa del Inglés. Her kommer man også for den udemærkede strand, men den nyanlagte strand i nabobugten Playa de Amadores er væsentligt bedre, men desværre også proppet med mennesker.

Længst mod vest på sydkysten støder man ind i den hyggelige by Puerto Mogán, en turistby, men i langt mindre målestok end hvad man ellers ser i området. Især omkring havnen er det skønt at slentre, her er mange flotte både og de små farvestrålende huse og stræder gør byen meget idyllisk. Man kan køre via vestkysten hjem til Las Palmas, men så må man nok afsætte mere end en dag til udflugten, hurtigst er det selvfølgelig at snuppe motorvejen tilbage.


Havet Havne Sejling Dybhav Surfin Dykn Udflug Delfin Drinks