Ferie på Gran Canaria

 

Transport til og fra lufthavnen.


Billige flyrejser til Gran Canaria. Rejsebureauer. Lej en lejlighed. Billigeste fly tilbud.

1 Canarias Venedig
2 Canarias vin
3 Canarias spa
4 Canarias design
5 Canarias kokkerier
1 Canarias Venedig

Vidste du at: Puerto de Morgan kaldes Gran Canarias Venedig.
Adresse: Byen ligger nord for turistbyen Puerto Rico på øens vestkyst.
Tip: Prøv de lokale specialiteter. Stegte sardiner med papas arrugadas (krøllede kartofle kogt med skræl i meget, meget salt vand) og mojo (den lokale kolde sovs/dip af olie, snå røde peberfrugter og hvidløg). I gaden med p-pladserne bag havnekvarteret i den lokale fiskerestaurant kostede retten 6,10 euro.
Info: www.morgan.es

Byen er en sjov blanding af turisme og lokalliv. Sidtnævnte i form af fiskerihavnen, der er en aktiv del i havnemiljøet. Fiskerne selv bor længere inde i landet. Som nabo til fiskerihavnen omkring lystbådehavnen er bygget rækker af hvide to-etagers huse i lokal stil dekoreret med farvede striber under taget og omkring vinduerne. Der er kanaler under og mellem husene og smalle brostensbelagte stræder. Her bor folk, angivelig flest turister, her er en hyggelig stemning med restauranter, forretninger og overalt farvestrålende blomstrende bougainvilleaer. På torvet er en lille balustrade, hvor et jazzorkester spiller hver aften. Bag kvarteret ved havnen langs kanalen og længere ind i landet breder sig hotellerne sig op ad bjergsiderne, og syd for havnen er en sandstrand med grå-brunt lavasand.

2 Canarias vin

Vidste du at: Der for 500 år siden var en stor vineksport fra øen, og at man først nu er i gang med at genetablere en vinproduktion i større stil.
Adresse: Bodega Las Tirajanas i San Bartolomé de Tirajana, som ligger i bjergene ca. midt på øen.
Tip: Fra februar skulle bodegaen være åben dagligt for private besøgende.
Info: Bodegaen har ikke selv en hjemmeside, men er tilknyttet er »La Hacienda del Molino« i byen, www.lahaciendadelmolino.com

Vinhistorien går langt tilbage på Gran Canaria. I det 15. århundrede eksporterede man vin i stor stil til England, men diverse krige satte det erhverv på vågeblus. Vin blev noget, man dyrkede til eget forbrug, og da vinpesten havde hærget Europa og Gran Canaria, var der ikke behov for i huj og hast at få vinstokke »tilbage« fra USA. Man klarede sig med dem, der havde overlevet. Derfor kan Gran Canaria i dag prale med Europas eneste »rene« vinstokke. Med dem er man så småt ved igen at få organiseret en større produktion. I 1990 dannedes kooperativet »Las Tiranas« med 18 medlemmer, som sammen råder over 50 ha. vinmarker. Bodegaen, der er klart den største blandt øens halvt hundrede vinproducenter, som de mere end 200 vinavlere med 300 ha vinmarker leverer druer til. Las Tirajanas vine koster typisk fem til otte euro pr. flaske og sælges på bodegaen. Hvidvinen 'Malvasía' efter canaria-druen af samme navn, kan købes i Corte del Inglés varehuset i Las Palmas, som har opkøbt hele årets produktion.

3 Canarias spa

Vidste du at: Europas nok største anlæg for thalaso-terapi, behandlinger med opvarmet havvand, ligger på Gran Canaria.
Adresse: 'Talasoterapia Canaria' ligger bag Hotel Gloria Palace i San Augustin på sydkysten.
Tip: Kom tidligt når badet åbner kl. 10, da er der god plads i alle bade og tid til at slappe af i hvilestolene og nyde udsigten over Atlanterhavet.
Info: www.talasoterapiacanarias.com


Det var et af verdens mest moderne thalaso-terapi anlæg, da »Talasoterapia Canaria«, åbnede i 1998. I dag roser man sig kun af at være blandt Europas største. Centret, der ligger i forbindelse med Hotel Gloria Palace i San Augustin, breder sig da også over 7.000 kvadratmeter. Der er fire store pools med opvarmet havvand. Et dynamisk, et gymnastisk, et 'get to shape' og et afslappende bassin. 33 steder er der dyser for undervandsmassage målrettet de forskellige dele af kroppen og der er 'vandsenge' med mikrobobler. Et bassin er koldt, 16 grader, og et varmt, 37 grader. Der er alle former for bade, saunaer og dampbade, og der er 45 behandlingsrum, hvor man kan få massage og behandlinger med bl.a. mudder og alger og evt. et læge 'check-up'. Brug af 'get in shape' swimmingpools i to timer koster 18 euro, Dagbehandling med 'get in shape', vandgymnastik, sauna, tyrkisk bad og en halv times massage, 72 euro eller en ayurveda behandling i halvanden time 150 euro. Der er også behandlinger over flere dage. Tre dages antistress for 187,50 euro eller seks dages klassisk, anti-ryge eller kur mod gigt for 616,50 euro.

4 Canarias design

Vidste du at: Der er en engelsk forbindelse på Gran Canaria, og at man på øen ofte føler sig tættere på Nord- og Sydamerika end på Spanien. Den lokale kniv hedder f.eks. naife (knife) i stedet for det spanske cuchillo. De traditionelle knive sælges i nydesign i »Fedac« butikker, som sammenslutningen for etnografi, traditionelt og nyt kunsthåndværk på Gran Canaria står bag.
Adresse: Domingo J Navarro 7 i Las Palmas og Avenida de Espana, Playa del Ingles.
Tip: Der er størst udvalg i butikkerne i Las Palmas. Åbningstider mandag-fredag kl. 9.30-13.30 og 16.30-20.
Info: www.fedac.org

'Fedac' ligger i en lille sidegade til den førende shoppe- og gågade »Mayor de Triana« i Triana-bydelen i Las Palmas. Faktisk er der to butikker, der ligger side om side. Den ene sælger traditionelt kunsthåndværk og museumskopier, bl.a. kopier af arkæologiske fund fra øens oprindelige befolkning. De små buttede lerfigurer af frugtbarhedsgudinden Tara er specielle. Den anden butik 'La Sala' sælger også traditionelt kunsthåndværk, men i mere moderne og designede versioner, som de smukke og dyre »naife« med håndtag af gedehorn indviklet med guldtråde. Priser fra 80 euro. På hylderne er også moderne brugskunst og værker af øens unge kunstnere. Kik f.eks. efter José Robaina’s arbejder i blankt metal med med bølgeeffekt inspireret af både havet og lava, og forsynet med diverse budskaber på spansk.

5 Canarias kokkerier

Vidste du at: Gran Canaria har haft en Michelin-stjerne restaurat. Og selv om den i de sidste par år ikke har været med i selve guiden, anbefales den stadig af Michelin.
Adresse: Restaurant 'Orangerie' på Palm Beach Hotel i Maspalomas på sydkysten.
Tip: Åbent kl. 19.30-23 på mandage, onsdage, fredage og lørdage. Der skal bestilles bord.
Info: www.seaside-hotels.com

Det var ikke under den nuværende køkkenchef, Herbert Eineichner, at 'Orangerie' kom i besiddelse af den eftertragtede Michelin-stjerne. Men på restauranten er man lidt ligeglad, for Michelin betænker hvert år restauranten med et 'anbefalet af Michelin Guide' mærke, som man kan klistre på døren. Samtidig kan man i restaruanten reklamere med, at kendte navne som Franz Beckenbauer, Gerhard Schröder og Tina Turner har spist på 'Orangerie'. Der er kun 15 borde i restauranten, så husk at bestil bord i forvejen. Når prismelysekronerne og de klassiske dækkede borde lyser i spejlvæggene, synes lokalerne imidlertid langt større, end de er. Fra menukortet kan nævnes. Forretter: En halv hummer til 32 euro eller vagtelbryst med gåselever til 16,50 euro. Hovedretter: Havaborre filet med kongerejer og grillede grøntsager til 24 euro eller kalvemedaljon med ossobucco ravioli, selleripure og trøffelsauce til 24 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Havet Havne Sejling Dybhav Surfin Dykn Udflug Delfin Drinks