Ferie på Gran Canaria

 

Transport til og fra lufthavnen.


Billige flyrejser til Gran Canaria. Rejsebureauer. Lej en lejlighed. Billigeste fly tilbud.

Havet Havne Sejling Dybhavs fiskeri Surfing Dykning Udflugter Delfiner

Dykning på Gran Canaria!

Hvis du vil have et dykker kursus mens du er på Gran Canaria, vil det ikke blive et problem at finde en dykker skole med alle de nødvendige certifikater i enhver af hovedkystens ressorts, da der er masser.


De fleste af dem tilbyder både kurser for begynder og kurser for viderekomne, ligesom de fleste også lejer dykkerudstyr ud.

Sigtbarheden er virkelig god, og vandtemperaturen er omkring 22° C hele året. Der er nogle store dykninger i det sydlige inklusive til skibsvrag og rev. I øst ligger et marine reservat, der hedder El Cabron, og det er et af kun 3på de kanariske øer, og udbuddet af fisk og undervands vegetation er helt utrolig!

For de mere erfarne dykkere er der to gamle skibsvrag at undersøge i Pasito Blanco. Også nordvest for Sardina og La Isleta ligger nogle fantastiske dykke områder.

I nord er der også mange skibsvrag og rev at se og undersøge. Det marine liv, du vil kunne se inkluderer Sildehajer (om vinteren), også keretteskildpadder, almindelige rokker og Sting Rays, døglinger (en art delfiner), mangearmede blæksprutter og almindelige blæksprutter, Morays, Barracuda, Trompet fisk, Papegøjefisk, Groupers, Puffers, Søheste og mange flere fisk, der lever i eller på et rev.


Undervandsaktiviteter finder man mange på Gran Canaria.

Øen som er af vulkansk oprindelse overrasker såvel med sin biologiske og økologiske rigdom som med sin variation og skønhed i de marine landskaberne. De interessanteste områderne for dykning er udbredte langs hele Gran Canarias kyst og flere af dem ved endnu jungfruliga steder. Elskere af denne sport kan på øen finde flere dykar-koalaer og slår som året om anordner såvel kursusser for begyndere som organiserede nedstigninger uden at man har brug for at have med sig egen udrustning. Øen regner også med to trykværelser strategisk placerede på nordlig og sydlig delen af øen.

Las Palmas de Gran Canaria

I selve hovedstaden, og der mere konkret nordøst om Puerto de la Luz, kan man udføre dykninger til grunden ved La Isleta og besøge de utallige vrag som udgør en virkeligt marin kirkegård.

I denne zone indgår også Las Canterasstranden hvis geologiske rigdom gør den til en obligatorisk dykningsplads for at lære at mærke det naturlige rev som formaters af pakket sandsten. Las Canteras er som et stort akvarium, beskyttet mod den åbne havets stærke brændinger af revet, der sammen med et fiskeforbud har givet forudsætningerne til en bund som har et dyr og planteliv som man ikke føler til nogen andetsteds på øerne.

El Veril del Cabrón

Den stejle kyststriben i kommunen Agüimes tilbyder et af øens bedste dykkersteder ved siden af Playa del Cabrón. Dette sted ligger i en zone med en sådan rigdom at den er blevet nomineret til at blive fremtidens "Arinagas Marinreservat". Det er en meget attraktiv dykning.

På tolv meters dybder præsenterer den steniga platformen en 23 meters fald som danner El Veril de El Cabrón der den største koncentrationen af forskellige fiskearter findes. Vid bass findes en overflod af grotter og sprækker som er fristad for fiskearter som Verrugatos (Umbrina canariensis og Umbrina cirrose), nogen eksemplarer af Brota og Catalufas (Heteropriacanthus cruentatus). Frem for El Veril, som domineres af sandbund, finder man Laxöring, Herreras og et summende brus, populært kaldt El Cabróns Roncadora, som opstår igennem en enorm fiskestime af arten Pomadasys incisus.
Langs hele El Veril er det sædvanligt at se Abades og Helgeflundra. De mangfoldige sprækkerne er også en ideal tilflugt for Havsål. Det men tvivl største skuespillet oplever man imidlertid halvvejs op mod arealet når grupper af Barracudas og Medregales kommer svømmende med sin specielle elegance.

La Baja de Pasito Blanco

En sømil syd hvis Pasito Blancos marine, i kommunen San Bartolomé de Tirajana, finder man en Sandet zone hvor La Baja (Grunden) er inkilet og som i sin helhed præsenterer en omgivelse og formation som er ideal for undervandsfotografering. Her er det sædvanligt med Parrot fish, White seabream, Laxöring og ligesom i El Veril del Cabrón eksisterer her en endnu mere kompakt fiskestime med summende brus. Eftersom dette sted ligger langt fra kysten er det en genomfartsled for pelagiske kystfisk som Peto, Bonito listado, la Sierra og store Medregales.


Sardina del Norte

I den nordlig kommunen Gáldar ligger Sardina del Norte ofte besøgt af Gran Canarias dykker, specielt for at det er så behageligt at ekipere sig og dykke fra bølgebryderen i den lille fiskerihavnen. En af fascinationerne her er at man kan dykke på natten nær fiskerihavnens havnebassin. Bund består af et stenig areal som ligger nær kysten og som sænker sig 16-17 meter ned hvor der afslører sig enorme stenblokke og brede hylder.

Caleta Baja

I Gáldar finder man også Caleta de Abajo, et udsat sted for bølgerne fra nord, og hvor man derfor kun kan dykke visse dage. Disse dage glemmer man ikke så let når man oplever labyrinten af kløfter og grotter som formaters på delen af Gran Canarias kyst. Eftersom havet ligger på her findes der ingen søborreer og bunden er dækket af en rig lager af alger. Denne zone sænker sig over en stenig platform, gennempløjet af slugter og på omkring 25 meters dybder begynder sandbunden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Havet Havne Sejling Dybhav Surfin Dykn Udflug Delfin Drinks