Ferie på Gran Canaria

 

Transport til og fra lufthavnen.


Billige flyrejser til Gran Canaria. Rejsebureauer. Lej en lejlighed. Billigeste fly tilbud.

Havet Havne Sejling Dybhavs fiskeri Surfing Dykning Udflugter Delfiner

Dybhavsfiskeri

Gran Canarias rige fiskevand ligger til grund for Kanariernes marina tradition og deres store interesse for såvel kystfiskeri som dybhavsfiskeri. Gran Canarias suverænitet indenfor de forskellige former for dybhavsfiskeri har givet internationalt opmærksomhed, Internacional Game Fish Association (IGFA) erkender rekordfangster. Den store variationen af fangede eksemplar på øen viser tydeligt at disse fiskerekorder er så forskelligartede arter som Blue Marlin, Hvit Tunfisk, AtlantiskBonito, Barracuda, Hav aborre og haj.

De store muligheder for denne fiskesport har gjort at den bliver en af turismens underafdelinger som i de seneste år er blomstret op og nu kan tilbyde besøgende alle slags faciliteter – så man kan nyde denne fine sport. Øens forskellige sportshavne, først og fremmest dem på den sydlige kyst, tilbyder et stort antal bemandede fartøjer med dygtige fiskere – specielt udrustet til dybhavsfiskeri.

Ligesom for alle øvrige nautiske sport spiller det behagelige klimaet en stor rolle for at kunne nyde af og bedrive dybhavsfiske under årets tolv måneder, selv om den bedste tiden for fiskeri af abborrarter og tonefisk er tiden fra maj til november. Den fremmeste zonen for dybhavsfiske, såvel i mængde som i varietet, strækker sig fra Punta de Maspalomas til Punta del Descojonado (La Aldea).

Fiskeri arter

Mange arter er godkendte af IGFA for sportsfiskere på dybt vand, men blandt dem som bruger sig på denne sport har de forskellige arterne af aborre og tonefisk det usammenlignelig største værdien.

Abborrarter

Inden for familien aborre findes det anderledes arter som karakteriseres af at overkæben er forlænget i form af en lanse. Disse arter frekventerer kanariskavand specielt fra maj til november.

Blue Marlin

Gran Canaria er kendt for at være et af de steder hvor man kan fange de største eksemplarerne af denne art. Man har fanget eksemplarer på over 500 kg.

Hvidt Mar.hør

Nærværende på Gran Canaria under hele sommersæsonen.


Pez Aguja: Øen indehaver verdensrekorden af denne spidsnosige art.


Sværdfisk: Den sædvanligste størrelsen af denne art som findes i vores farvande er 2,5 m.


Tunfisk
Den kanariska arkipelaget befinder sig i centrum for de atlantiske tonefiskenes vandrestier. Deres vej forbi fremmest den sydlig og nordvestlig kysten af Gran Canaria indfalder under foråret, forsommeren og fra begyndelse af efteråret indtil vinteren begynder. De sædvanligste arterne er:

Bonito del Atlántico: meget rigt forekomst fra marts til juli.

Bigeye tuna: Gran Canaria er verdensmester i desto sportsfiskende, og kan regne med flere verdensrekorder som overstiger 160 kg.

Hvid tunfisk: Øen indehaver flere verdensrekorder da man af denne art fanget oversteget vægte på 30 kg.

Rød tunfisk eller cimarrón: Denne er ikke så sædvanlig, men man har fanget eksemplarer af betydelig størrelse og vægt på næsten 300 kg.


Rabil: Denne art, internationalt kendt som yellowfintuna, kan også fanges i kanariskafarvand.


Bonito listado: Meget rigeligt forekomst i kanariska vand.


Havet Havne Sejling Dybhav Surfin Dykn Udflug Delfin Drinks