Ferie på Gran Canaria

 

Transport til og fra lufthavnen.


Billige flyrejser til Gran Canaria. Rejsebureauer. Lej en lejlighed. Billigeste fly tilbud.

De som elsker sport finder et stort udvalg af fysisk aktivitets muligheder i det grønne indland eller i dele af det dramatiske kystlandskab. Det behagelige klima der råder på øen året rundt, gør at man kan udøve et utal af sportsgrene ude i naturen. Vandring, bjergklatring eller cykling er nogle af de bedste turistalternativer på Gran Canaria

KLIPPEKLATRING

Det avundsvärda klimatet och de speciella vulkaniska bergens struktur, som har gjort Gran Canaria till ett av de främsta internationella turistmålen, har skapat ett paradis för alla sporter med anknytning till berg, dock inte vintersporter. En av de mest populära är klippklättring, som här räknar med ett verkligt paradis av klippor och lodräta bergväggar. Många är ännu oupptäckta, vilket har lett till att flera zoner bildat skola. Det ständiga öppnandet av nya banor med högre svårighetsgrad, tillsammans med det ökade antalet klippklättrare och klubbar, ger en idé om vilket uppsving denna sportgren fått.

Klatreklippen der bliver kaldt for Gran Canaria

Gran Canarias vulkanske relief blev skabt under tre faser af eruptioner under 16 millioner år. De ældste stenene som blev slynget ud med lavaen er, selv om de er af anderledes sammensætning og ser forskellige ud, ideale for klatring da de er massive og har god friktion. Erosionen har under årene modelleret stenene til de forme de har i dag og som er karakteristiske for øen: slugter, stupper, åse, insjunkninger af vulkaner, klipper ... I disse hitts man hele repertoiret af sprækker, diedrar, kaminer, flak, overophold, tag osv. som gør hele øen til en gigantisk klatreklippe med et enormt potentiale for nye ture. I dagens beliggenhed klatrer man på hele øen, selv om de steder som er mest lettilgængelige og har de bedste klippevæggene også er de populæreste og mest velbesøgte.

Klatrestædet 

På øens centrale dele eksisterer emblematiske steder som Roque Nublo, en smal, høj sten af basalt. Her findes 12 fantastiske ledder og et antal sværhedsgrader. Den udgør et naturligt symbol for Gran Canaria og er oprindelsesstedet for klatringen på øen. Anden godt steder for klatring er Palmés i Toscón de Tejeda, Betancuria i Ayacata eller Narices ved foden af Roque Bentaygas nordside. Den sidstnævnte klippen har begrænset adgang for sin arkæologiske værdi.


I nærheden af Roque Nublo ligger Ayacata, et sted omringet af stejle bjergtoppe og det allerhelligste for den traditionelle klippklättringen. Her findes den største koncentrationen af klassiske ledder af varierede længde og sværhedsgrad i områder kendte som Librería, Frontón del GEC, Cendelilla og Montañón. Noget længre bort tilbyder El Pino og El Aserrador øens højeste vægledder i et konglomerat af basalt.


I nordvest på højder over 1 000 m over havet finder man Tamadaba, et gammel bjergmassiv dækket af pinjeskov og afskåret med lodrette vægge. I rester af lavastrømmene højst op findes områder som Lomo Caraballo, Supernova, Perfumería og El Gulich med sin berømte led Emiliano Zapata, som om gjorde dette sted til den fremmeste for al sports-klatring på Gran Canaria.

Anden steder er Costa Ayala, en gammel klatringsplads, og Bañaderos, klippestupper ved kysten 13 respektive 14 km fra øens hovedstad hvis man følger nordlig motorvejen GC2 samt Las Meleguinas, ved siden af broen med samme navne i kommunen Santa Brigida.


Væggene som mejslets af vind og vejr og blokkene i slugterne på øens sydlig side er blevet de nye stederne for klippeklatring og for bouldereing. La Sorrueda i Tirajanaravinen ligger meget nær Santa Lucia, som er den fremmeste kommunen for klippeklatring på sydlig Gran Canaria. Fatagonia i nabo-slugten Fataga, aldeles ved siden af den lille byen med samme navne, får sammen med Santa Lucia mange besøgende. De allerseneste opdagelserne er de sydlige slugterne Berriel og Ayagaures, som har god kvalitet af klipper samt et behageligt klima på sydlig delen af øen der gavner klatringsåret om.

Anbefalinger for klatringer på Gran Canaria

Foruden på nogen få steder, almene steder, militærområder eller pladser af speciel økologisk følsomhed, findes det ingen forbud at udøve sporten. De eneste begrænsninger som findes er de regulerer anvendelsen og brugen af den fine naturen. Formålet er at undgå miljøødelæggelse og skader på de fastboendes mulighed at fortsætte sin måde at leve og bo i disse landlige områder.

For at udøve klatringssporten kræves regelkonform dokumentation: federativ licens, ansvarsforsikring, ulykkesforsikring etc.. Det anbefales at man udvider eller aktualiserer sin information om klatringsområdet, normer, udrustning etc., igennem Federación Canaria de Montañismo y Escalada eller vælger at gå sammen med lokale klatrere.

CYKLING

Gran Canaria er en ø med masser ruter for alle som er interesserede af cykelturisme og den nær kontakten med naturen. Dette gælder både for udkørsel som langdistancecykling. Cyklen er din bedste ven for at lære at føle obeskrivbara landskaber.

Den naturlige omgivelse som øen Gran Canaria tilbyder indbyggerne og besøgendene gør de fortjent af epiteter: Miniatyrkontinent. Alle elskere af cykelsporten disponerer et uendeligt antal alternativer som kombinerer motion med glæden over grønnesnde landskaber i øens indre og spektakulære kystscenerier. Det behagelige klimaet som råder på øen under hele året indbyder til udøvelsen af forskellige sport i naturen: vandring, fjeldklatring eller cykling er nogen af de bedste turistalternativerne på Gran Canaria.

Gran Canaria, cyklistens paradis.

Det er et kendt faktum at Gran Canaria, med sine 128 sandstrande og en middeltemperatur på 24 grader hele året om, er et perfekt sted at flygte til fra den kallavinteren.


Men det er få som føler til de fjeldagtige indrere delene af øen, som er et paradis for cyklisten. Gran Canaria er et miniatyrekontinent med et priviligeret økosystem. Her findes 32 beskyttede naturområder, 8 naturreservater og et hundredetal autoktona planter. På Gran Canaria kan man opleve floraens udvikling - denne øen har samme interesse for botanikeren som Galapagosöarna har for zoologen.

Øen er fjeldagtig og med et meget abrupt og spektakulært landskab. Her er fjeldstierne ligesom landevejene næsten aldrig lige og ofte forekommer stene af vulkansk oprindelse.


Havet Havne Sejling Dybhav Surfin Dykn Udflug Delfin Drinks